hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Veszteségelhatárolás januártól kicsit másképp

  • adozona.hu

Január 1-jétől módosulnak a veszteségelhatárolásra vonatkozó szabályok.

Az eddigi törvényi szabályozás értelmében a veszteségelhatárolás iránti kérelmet az adóévre vonatkozó bevallás vagy önellenőrzési lap benyújtásának esedékességéig; illetve ellenőrzési határozat, felügyeleti intézkedés vagy adóhatósági határozat jogerőre emelkedését követő 15 napon belül kellett benyújtani.

Január 1-jétől a lista módosul: az önellenőrzéssel pótlólagosan feltárt veszteség, valamint az önellenőrzés okán engedély alá eső teljes adóévi veszteség elhatárolásának engedélyezése iránti kérelmet az önellenőrzési lap benyújtásának esedékességéig; az ellenőrzés által feltárt pótlólagos veszteség, valamint az ellenőrzés okán engedély alá eső teljes adóévi veszteség elhatárolásának engedélyezése iránti kérelmet a határozat jogerőre emelkedését követő 15 napon belül; felügyeleti intézkedés vagy adóhatósági határozat jogerőre emelkedését követő 15 napon belül kell benyújtani.

Továbbá lehetőség nyílik a veszteségelhatárolásra akkor is, ha az engedélyezési kötelezettség az önrevízió miatt áll be. Ellenkező esetben csak az önrevíziózott veszteségre vonatkozik az alapszabálytól eltérőengedélyeztetési határidő.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nyugdíjas osztaléka

Széles Imre

tb-szakértő

Fejlesztési tartalék felhasználása – ingatlan

Pölöskei Pálné

adószakértő

Munkaidő-nyilvántartó rendszer

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink